eveline kraamweek.JPG
 

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer moet ik mij inschrijven?

Om zeker te zijn dat ik jullie de zorg kan bieden, raad ik aan om je zo snel mogelijk in te schrijven. Bij voorkeur in de tweede maand van de zwangerschap. Ik werk voornamelijk in het Westland. Woon je net buiten deze regio? Neem dan eerst even contact met mij op.

Hoe zit het met de verzekering?

Ik werk met alle verzekeringen. Vanuit de basisverzekering worden de kosten voor de kraamzorg vergoed. Afhankelijk van de polisvoorwaarden wordt er mogelijk een eigen bijdrage gevraagd. De afhandeling van de inschrijving bij de zorgverzekeraar regel ik voor jullie.

Kun je garanderen dat wij één gezicht zien tijdens de kraamtijd?

Ik vind het heel belangrijk dat de ouders tijdens de kraamtijd één en dezelfde kraamverzorgende over de vloer krijgen. Om dit te kunnen garanderen ben ik ZZP'er geworden. Ik plan de gezinnen zorgvuldig, zodat ik nauwelijks gezinnen moet teleurstellen. Er is een netwerk van ZZP kraamverzorgenden, zodat we elkaar in het geval van overmacht kunnen helpen. Hierdoor zou er eventueel een vervangende kraamverzorgende kunnen komen.

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste kraamzorg aan ons kan bieden?

Voordat ik ZZP'er ben geworden, heb ik ruim dertig jaar bij kraamcentrum Westland gewerkt. Ik sta ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor kraamverzorgenden in het KCKZ (Kenniscentrum Kraamzorg). Verder volg ik de scholingen die daaraan verbonden zijn. Ook volg ik extra cursussen, zodat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen binnen de kraamzorg. De privacywetgeving wordt uiteraard gewaarborgd.