IMG-20190329-WA0000.jpg
 

Gefeliciteerd!

Jullie zijn in blijde verwachting, gefeliciteerd! Er komt veel op jullie af in deze tijd. Je wilt natuurlijk een fijne kraamtijd en professionele zorg. Ik luister naar deze wensen en bied flexibele zorg op maat en werk voornamelijk in het Westland. Dit is wat je van mij kunt verwachten in de kraamtijd.

Inschrijving

Als je het inschrijfformulier verstuurd hebt, neem ik z.s.m. contact met je op. Hierna stuur ik je de zorgovereenkomst, zodat we de inschrijving kunnen afronden.

Intake

In de 7e maand van de zwangerschap kom ik langs voor een intake, zodat we vooraf kennis kunnen maken. Ook bespreken we dan de inhoud van de kraamweek. Deze ontmoeting is voor iedereen verhelderend. Je kunt mij dan nog vragen stellen, zodat jij en je huis helemaal voorbereid zijn en je klaar bent voor de bevalling.

Aantal uren zorg

Bij een thuisbevalling assisteer ik de verloskundige of zien jullie mij bij thuiskomst na een ziekenhuisbevalling. Vanaf dat moment heb je recht op kraamzorg. Tijdens de kraamtijd indiceer ik volgens het LIP (Landelijk Indicatie Protocol) de zorg. In overleg met de verloskundige is het mogelijk om uren bij te indiceren. Dit telt door tot en met de 8e dag. In de meeste gevallen is dit 49 uur.

Registratie zorg

Dagelijkse controles van moeder en kind noteer ik in het zorgdossier. Hier kunnen jullie veel informatie uit halen over de zorg voor moeder en baby. Deze overhandig is tijdens de intake. Tijdens de kraamtijd indiceer ik de zorg volgens het Landelijk Indicatie Protocol. Zo kunnen we er mogelijk, in overleg met de verloskundige, extra uren zorg bij indiceren. Verder houd ik de cursussen volgens het KCKZ (Kenniscentrum Kraamzorg) bij, zodat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen binnen de kraamverzorging. Ook volg ik regelmatig extra cursussen.

We maken er een fijne tijd van

De zorg voor moeder en kind staat voorop. Maar ik vind het ook belangrijk dat de vader zich op zijn gemak voelt en de andere kinderen de aandacht krijgen die zij verdienen. Kinderen voelen zich snel vertrouwd met mij. Samen maken we er een mooie tijd van. Ik hoop jullie snel te ontmoeten.

Beantwoord dit nog niet al jouw vragen? Bel mij gerust op als je nog meer informatie wilt.